роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Комфортний одяг для поранених: яку тканину вибрати?2023-08-17Які тканини для одягу найкомфортніші на час лікування та реабілітації.
Комфортний одяг для поранених: яку тканину вибрати?Комфортний одяг для поранених: яку тканину вибрати?

Комфортний одяг для поранених: яку тканину вибрати?

24 лютого 2022 року вся Україна здригнулася від гучних вибухів, а декотрим довелося на власні очі побачити ворожі танки на вулицях рідних міст… Кривава війна триває вже більше дев`яти років та особливого масштабу набула саме того страшного лютневого дня. Відтоді велика кількість чоловіків та жінок стали на захист рідної країни, вступили до лав територіальної оборони та різних бригад ЗСУ. Боротьба за звільнення окупованих територій доволі складна та небезпечна, велика кількість героїв України гине, отримує важкі травми та потребує довготривалого відновлення. Але як полегшити життя під час лікування у шпиталі та в реабілітаційних центрах? Певна річ, окрім донатів волонтерам, що збирають гроші на лікування бійців, також варто потурбуватися про комфорт наших воїнів під час лікування. Саме тому сьогодні разом зі спеціалістами від Текстиль-Контакт ми разом розглянемо які тканини для одягу найкомфортніше обирати на час лікування та реабілітації.

Комфортний одяг на час відновлення: що потрібно знати?

Комфортний одяг неабияк впливає на процес одужання, тому дуже важливо правильно підібрати тканину для госпітального асортименту. Його вибір повинен бути здійснений з урахуванням вимог до здоров'я та зручності пацієнта, а також включати питання гігієни. Одяг для пацієнтів лікарні повинен легко зніматися та одягатися, щоб лікарі могли проводити обстеження та процедури без надмірних зусиль. Крім того, важливо, щоб речі дозволяли легко пересуватися та забезпечували доступ до поранених місць, що потребують перев'язки та ретельного лікування.

Головні вимоги до комфортного одягу на час реабілітації:

  1. Зручність. Речі для бійців обов’язково мають бути зручними та приємними на дотик. Це може зменшити стрес та дискомфорт, який виникає внаслідок хвороби або травми.
  2. Повітропроникість. Одяг для пацієнтів лікарні повинен добре пропускати повітря, щоб запобігти перегріванню та переохолодженню людини. Найкраще обирати речі з тканин, що мають натуральний або комбінований склад.
  3. Гігроскопічність. Також важливо, щоб тканина якісно поглинала вологу та піт, адже в результаті це допоможе запобігти поширенню інфекцій та запахів. І, певна річ, позитивно вплине на комфорт та швидкість відновлення після отриманих на полі бою поранень.
  4. Гіпоаллергенність. Одяг для поранених бійців повинен бути безпечним та нешкідливим для здоров'я. Рекомендовано обирати текстильні матеріали, що вважаються гіпоалергенними та не містять у складі шкідливих речовин.

Яким тканинам надати перевагу?

Занурюючись у питання вибору тканини для пошиття одягу, який вважається найкращим на час лікування у шпиталі або відновлення після отриманих травм, за порадами ми звернулися до спеціалістів інтернет-магазину Текстиль-Контакт. Спеціалісти нам пояснили, що обирати полотна потрібно не тільки за загальними характеристиками, а також зважати і на пору року. Тому найкращими тканинами для виготовлення одягу пораненим бійцям на літній період вважаються:

  • Спортивний синтетичний трикотаж. Гарним представником цієї категорії текстилю є мікролакоста. Тканина виготовляється зі стовідсоткового поліестеру, за фактурою схожа на бавовняне вафельне полотно. Головними перевагами тканини мікролакоста спеціалісти вважають високий рівень повітропроникності. Тканина цілковито дозволяє шкіри дихати та насичуватися киснем. Лакоста добре поглинає вологу, комфортна для використання пацієнтами з чутливою шкірою. Також бонус використання лакости в тому, що полотно не потребує особливо делікатного догляду, легко переться в домашніх умовах при температурі води не вище 30 градусів;
  • Кулір стрейч. Ця тканина має комбінований склад, в якому нитки віскози або бавовни та незначна кількість еластану. Такий трикотаж доволі міцний, щільний та зносостійкий, надовго збереже привабливий стан. Тканина добре пропускає повітря, має доволі високий рівень гігроскопічності та загалом комфортна при використанні. Кулір стрейч можна вибрати для пошиття футболок, спідньої білизни тощо;
  • Віскозний трикотаж тюрлю. Трикотаж "холодна віскоза" має гарні гігієнічні властивості. Тканина доволі приємна на дотик, має привабливий характерний відлив. Віскозний трикотаж тюрлю чудово поглинає вологу, здатна навіть у найспекотніше літо забезпечити приємну прохолоду. Також добре пропускає повітря, ідеальна для пошиття футболок, штанів, піжам та інших виробів;
  • Ситець. Якісні та зносостійкі ситцеві тканини, які можна купити в інтернет-магазині Текстиль-Контакт, виготовляються на власному комбінаті у славетному місті Чернігів. Легка та ніжна тканина має у складі нитки бавовни, завдяки чому комфортна при використанні та несхильна викликати роздратування шкіри. Полотно несхильне до втрати первісного стану та кольору, добре пропускає повітря та має достатній рівень гігроскопічності.

А от на холодну пору року, зазвичай, з кінця осені та до середини весни, краще звертати увагу на тканини з утепленням. Серед них:

  1. Фланель. Тканина з комбінованим складом, виготовляється з ниток бавовни та поліестеру. М'яка на дотик, затишна та комфортна у використанні, завдяки невеликому ворсу на внутрішній стороні. Полотно фланель добре пропускає повітря та має високий рівень гігроскопічності. Речі з фланелі легко перуться в домашніх умовах та не потребують складного догляду;
  2. Футер стрейч. Це трикотажне бавовняне полотно з додаванням невеликої кількості еластану, що позитивно впливає на експлуатаційні характеристики. Ніжна та м'яка тканина може похизуватися такими якостями, як: міцність, щільність, зносостійкість, довговічність. Також полотно добре пропускає повітря, приємне при контакті з чутливими ділянками шкіри та добре тягнеться;
  3. Футер з начісом. Тканина виготовляється шляхом особливого метода переплетення волокон, має приємний начіс на внутрішній стороні. Тканина зносостійка, гіпоалергенна, зберігає початкову форму, чудово тягнеться. Використовується для пошиття кофтинок та спортивних костюмів;
  4. Мікрофліс. Синтетична тканина, що виготовляється з волокон поліестеру і додаванням незначної кількості еластану. Тканина мікрофліс має пористу структуру, завдяки чому відмінно пропускає повітря, зберігає тепло, але при цьому дозволяє уникнути відчуття паріння. Вироби з мікрофлісу доволі легкі, м'які та комфортні у використанні, ідеальні для пошиття кофтинок та костюмів для перебування на реабілітації у шпиталі.

Загалом, комфортний одяг для пацієнтів у шпиталі є дуже важливим фактором, що позитивно впливає як на зручність використання, так і на забезпечення швидкого одужання. Різні види одягу, наприклад, халати, піжами, футболки та штани можуть використовуватися в залежності від потреб пацієнта та процедур, які проводяться. А найкращі тканини для пошиття можна віднайти в каталозі інтернет-магазину Текстиль-Контакт.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 17.08.2023