роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Навіщо носити термобілизну: з якого матеріалу краще і як прати2023-02-16Осінь вже прийшла і зима теж не за горами. Якщо подобається проводити час на свіжому повітрі куртки і штани безумовно будуть потрібні. А як щодо термо
Навіщо носити термобілизну: з якого матеріалу краще і як прати

Навіщо носити термобілизну: з якого матеріалу краще і як прати

Осінь вже прийшла і зима теж не за горами. Якщо подобається проводити час на свіжому повітрі куртки і штани безумовно будуть потрібні. А як щодо термобілизни? Вирушаючи на прогулянку в листопаді стає зрозуміло наскільки вона необхідна. Сьогодні у продажу є великий асортимент, але вибір може бути непростим, особливо якщо не ознайомлені з наявністю різновидів і варіантів. Залежно від того які тканини для термобілизни використовувалися безпосередньо залежить характеристика виробу і його призначення - для зими, осені або літа.

Що таке термобілизна і коли її можна носити

Тип одягу, призначений для збереження теплоти тіла і відведення надлишків вологи, що оберігає від проникнення холодного повітря - це і є термобілизна. Вирушаючи на зимову прогулянку рекомендується завжди надягати її, так як замінюючи кілька шарів теплого одягу вона не дає замерзнути. Термобілизна для несприятливої погоди має ряд переваг і недоліків.

Переваги:

● Щільне прилягання уздовж тулуба і кінцівок дозволяє вільно рухатися і не сковує рухи.

● Відводить вологу і нейтралізує запах поту.

● Захищає від щиколоток до зап'ястя. У продажу є лосини, водолазки, майки, футболки, труси, шкарпетки. Іноді до цієї категорії відносять рукавички і шапки.

● Якісну термобілизну носять тривалий час (більше 24 годин) без втоми - не викликає алергії і роздратування шкіри.

● Стійка до бактерій - військові, мисливці і туристи можуть носити тижнями.

● Використовується в різноманітних екстремальних умовах - на зимовій риболовлі, альпіністами в горах, на полюванні, військовими.

З недоліків слід відзначити високу вартість, а зроблені з більш товстих матеріалів можуть додати обєму.

Одягають термобілизну не тільки в холодну пору року. Люди, що займаються спортом, користуються виробом в будь-яких умовах, в тому числі і влітку, щоб зменшити вплив спеки, дощу і вітру. Виробляють для жінок, чоловіків і дітей переважно в чорному, рідше в сірому, синьому, бежевому, білому, червоному кольорах.

З якої тканини шиють термобілизну

Для виробництва використовують натуральні матеріали - вовну (овечу, верблюжу, мериносову), бавовна і шовк. А також синтетичну - поліестер, лайкра, нейлон, еластан і інші.

Бавовняні волокна:

● Складова виробів забезпечує приємні тактильні відчуття.

● Добре вбирають вологу.

● Сторонні запахи накопичуються слабо - вироби не потрібно часто прати.

Термобілизна, до складу якої додані волокна бавовни підходить для щоденного використання і для середньої фізичної активності.

Вовняні волокна:

● Зберігають тепло, забезпечуючи комфортний стан в холодну погоду.

● Гігроскопічні, але вбирають вологу повільніше, ніж синтетика.

● Не накопичують сторонні запахи і тому тканини з великим вмістом вовни перуться набагато рідше в порівнянні з синтетичними матеріалами.

● Антибактеріальні властивості і вміст ланоліну і протеїну зберігають шкіру в чудовому стані.

Вовняні матерії затребувані в холодних сухих погодних умовах, при помірних фізичних навантаженнях.

Шовкові волокна:

● Роблять виріб приємним на дотик.

● Зберігають тепло.

● Покращують зносостійкість і забезпечують еластичність.

● Добре вбирають вологу, але віддають повільніше, ніж синтетика (іноді це є перевагою).

● Швидко збирають неприємні запахи, тому білизну з вмістом шовку необхідно часто прати.

Такі волокна використовують для створення жіночої і дитячої термобілизни, носять в приміщенні при помірно холодних умовах і низькій фізичній активності.

Синтетичні волокна:

● У порівнянні з іншими, набагато ефективніше відводять вологу.

● Швидко сохнуть і не викликають дискомфорту.

● Майже не зберігають тепло.

● Моментально накопичують сторонні запахи, вироби вимагають регулярного прання.

● Еластичні і не мнуться.

Який матеріал краще для термобілизни? - складається з двох шарів. Внутрішнього з синтетичних волокон, відмінно виводить зайву вологу і зовнішнього, що зберігає тепло - з натуральних ниток в поєднанні з штучними.

Як прати і сушити термобілизну, щоб не зіпсувати

Для того, щоб виріб довго служив, не втративши первинний зовнішній вигляд і якісні характеристики потрібно прати, дотримуючись наступних рекомендацій:

● Не виварювати і не кип'ятити. При пранні використовувати воду з температурою не вище 40 градусів. При впливі дуже високих температур нитки розтягуються і виріб втрачає не тільки форму, а й унікальні властивості.

● Прати вручну плавними рухами, не терти і не викручувати. У підготовлену мильну воду акуратно занурити термобілизну. Залишити в залежності від ступеня забруднення на 30-60 хвилин. Витягнути, не віджимаючи дати стекти і кілька разів обполоснути.

● У пральній машинці прати на «делікатному» режимі без віджиму. Можна використовувати функцію додаткового полоскання.

● Не застосовувати миючі засоби з вмістом хлору. Віддати перевагу рідкому гелю з відповідним типом волокон, що входять до складу. Такому, щоб не забивав пори тканин і добре виполіскувався.

● Дати воді стекти вільним чином і сушити у тіні на вулиці або в провітрюваному приміщенні. Далеко від опалювальних приладів і агресивних сонячних променів. Не користуватися відпарювачем і електросушаркою. Вироби, до складу яких входять вовняні волокна, сушити на горизонтальній поверхні.

Вироби не прасують. Не потрібно бояться частих прань, адже після тренувань або роботи вони мають запах поту. Якщо дотримуватися правил з догляду, не зіпсується і буде служити тривалий час.

Навіщо носити термобілизну? Сенс полягає в тому, що це самий простий і ефективний спосіб захистити своє тіло від холодної погоди. Відпаде необхідність носити товсті шари теплого одягу, що сковують рухи. Щільно облягаючи фігуру дозволить вільно рухатися і займатися улюбленим видом спорту, працювати або просто гуляти на свіжому повітрі.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 27.09.2019