роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Цікаві прийоми підбору ідеальних штор до інтер'єру2024-03-16Це більше, ніж просто визначення з типом тканини та кольором
Цікаві прийоми підбору ідеальних штор до інтер'єруЦікаві прийоми підбору ідеальних штор до інтер'єру

Цікаві прийоми підбору ідеальних штор до інтер'єру

Вибір штор для вашого інтер'єру - це більше, ніж просто визначення з типом тканини та кольором.

 

Штори є важливим елементом дизайну, який може значно вплинути на атмосферу та вигляд приміщення.

 

Від їх фактури та стилю до того, як вони взаємодіють з іншими елементами дизайну, правильний вибір штор може надати відчуття завершеності та загального враження від інтер'єру приміщення.

 

Сьогодні ми пропонуємо розглянути основні дизайнерські прийоми, як вдало підібрати штори до інтер'єру та які тканини вибрати для створення гармонійного вигляду.

 

Головні дизайнерські прийоми як вдало підібрати штори в інтер'єрі:

  1. Штори і декор. Ефектний дизайнерський прийом — повторення принта на шторах в інтер’єрі. Наприклад, якщо на шторах у вас флористичний малюнок, то схожий дрібніший варіант можна використати на абажурах світильників, вазах або декоративних подушках. Таким чином кімната матиме зібраний і цілісний вигляд. Чудове поєднання це обрати тканину з компаньйонами, де колекція представлена в кількох дизайнах, які доповнюють один одного - великі квіти + смужка в тій же колірній гамі або дрібніша квіточка. З такою метою в інтернет-магазині Текстиль-Контакт можна замовити тканини лонета з колекції Флорал / FLORAL. Якісні полотна мають комбінований склад (натуральна бавовна та синтетичний поліестер), завдяки чому відповідають найкращим властивостям обох типів волокон. Тканини довго не втрачають свою форму і колір, пропускають повітря і світло, а також мало мнуться, більш еластичні і міцні. Головна особливість тканин з лінійки Флорал – це те, що це полотна-компаньйони, що мають однакові візерунки різного розміру. Таким чином полотна з великими квітами можна використати і для пошиття штор, а з дрібними – для наволочок на декоративні подушки, абажурів на світильники тощо. Не менш цікавим варіантом з каталогу Текстиль-Контакт є колекція тканин панама Акіл. Декоративні тканини з комбінованим складом та квітковим принтом, що представлений у декількох кольорових рішеннях. Матеріал напрочуд приємний за тактильними властивостями, з красивою рельєфною фактурою і невибагливий у догляді. Найкращий вибір для оформлення інтер'єрів віталень, залів, спальних кімнат в стилі прованс, ретро і вінтаж у вигляді елегантних портьєр, диванних подушок, накидок для стільців. Квіткові візерунки даної тканини сприяють створенню в інтер'єрі умиротвореної атмосфери з легким вінтажним акцентом і ніжною чарівністю.

У такому ж стилі можна розглянути і тканини з колекції Саймул/SIMUN. Це розкішні полотна з комбінованим складом, доволі міцні, щільні та зносостійкі. Тканини невибагливі у догляді та надовго зберігають насиченість кольорів. Колекція полотен представлена в різних колірних рішеннях і принтах: від яскравих квіткових мотивів до лаконічних геометричних ліній і смуг. Різноманітність принтів даної тканини вигідно перегукується із загальним дизайном інтер'єру у вигляді барвистих штор, мальовничих скатертин, строкатих диванних подушок тощо.

czikavi-prijomi-pidboru-idealnikh-shtor-do-interyeru-3

  1. Штори і стіни. Перш ніж вибирати кольори та візерунки штор, варто врахувати колір стін в приміщенні. Чи бажаєте ви створити контраст, чи навпаки, прагнете до м'якого переходу тонів? З цим варто визначитися заздалегідь. Якщо ваші стіни вже мають виразний колір або відтінок, розгляньте можливість вибрати штори, які доповнюють або навіть підкреслюють цей колір. Наприклад, для кімнат зі світлими стінами можна вибрати насичені кольори штор, які створять яскравий акцент. Або ж обіграйте палітру плавним переходом зі світлого тону стін до темнішого відтінку текстилю. У цьому аспекті ми пропонуємо звернути особливу увагу на однотонні тканини, серед яких на особливу увагу заслуговує двосторонній блекаут Харріс. Ця щільна та міцна тканина чудово затемнює приміщення та зберігає простір від зайвого сонячного випромінювання. Блекаут – ідеальний варіант для спальні, а також вітальні або зали, вікна яких виходять на сонячний бік. Тканина представлена у низці нейтральних відтінків – від світлого до темного, тож створити гармонійний баланс з кольором стін неодмінно вийде. Серед властивостей двосторонньої тканини блекаут Харріс варто виокремити: щільність, міцність, зносостійкість, добре драпірування, несхильність до зминання, деформації та вигорання. Популярним варіантом для штор у класичному та сучасному інтер'єрі є декоративна тканина Казмір /KASMIR. Матеріал представлений у декількох універсальних відтінках, а його головна фішка полягає у тому, що одна сторона виглядає як мікровелюр або нубук, м’яка та приємна на дотик, натомість інша має фактуру рогожки та меланжевий малюнок. А от поціновувачі яскравих кольорів, що вирішили зробити основний акцент на шторах, можуть замовити декоративний сатин Маорі. Гладкофарбована тканина представлена у великому асортименті кольорів та відтінків, має середній рівень щільності, при цьому достатньо міцна та жорстка. Штори з сатину Маорі добре драпіруються, відмінно тримають форму, виглядають стильно і респектабельно, також надовго зберігають первинний зовнішній вигляд.
  2. Штори та покривало чи оббивка меблів. У такому разі варто вибирати штори, орієнтуючись або на тканинну оббивку меблів або на покривала, що знаходяться на ліжку/дивані/софі/кріслах.  Для оформлення вікна підійдуть фіранки в тій самій колірній гамі або зі схожим орнаментом. Однак застосовувати обидва прийоми треба обережно — велика кількість малюнків може призвести до надміру строкатого інтер’єру. Зауважте, що тканини для оббивки меблів можна використовувати і для пошиття штор чи покривал, що в результаті полегшить вибір і дозволить створити дійсно гармонійний симбіоз. Інтернет-магазин Текстиль-Контакт пропонує звернути увагу на універсальний варіант – тканину замша Сует. Це щільний та якісний однотонний матеріал з цікавою структурою, дуже приємний і м'який на дотик. Величезною перевагою даної оббивної тканини є її зносостійкість, стійкість до розривів і механічних впливів. Замша сует представлена у палітрі кольорів та відтінків, можна використати і для оббивки меблів, і для пошиття елегантних штор. Також у великій палітрі кольорів представлена декоративна тканина рогожка Регіна/REGINA, що виокремлюється серед інших шахматним малюнком на поверхні та щільною структурою на проклеєній основі. Поєднання двох відтінків ниток додає матерії міцності і довговічності та цікавої меланжевої колористики. Останнім варіантом, що на наш погляд додасть вишуканості інтер'єру, можна вважати шеніл меланж Таха. Цей матеріал особливо стійкий до зносу та утворення ковтунців, несхильний до зминання та втрати привабливості протягом довгого часу.
  3. Штори і килим - саме килим може стати чудовим компаньйоном для ваших штор у кімнаті. Можна використати абсолютно однакові відтінки й таким чином отримати «чисту» картинку, повторити принт або текстуру.

czikavi-prijomi-pidboru-idealnikh-shtor-do-interyeru-2

Правильно підібрані штори можуть створити завершений та досконалий вигляд будь-якому приміщенню, надавши йому характеру, стилю та затишку. Пам'ятайте про гармонію кольорів та текстур, розглядайте штори не лише як практичний елемент, але й як частину художнього образу вашого інтер'єру. Дотримуючись цих прийомів, ви можете створити неповторний та стильний інтер'єр, де кожен елемент взаємодіє з іншим, створюючи гармонійну атмосферу. А купити тканини, для відтворення елегантних елементів декору, можна в інтернет-магазині Текстиль-Контакт.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 16.03.2024